Kategóriák
Egyéb kategória

Irány a felhő! Meglévő kamera felhőbe mentése

Sokan nem is sejtik, hogy lehetséges, pedig a legtöbb meglévő kamera felhőbe mentése megoldható. Ráadásul nem is olyan költséges a megoldás mint gondolnánk.

Miért költöztesse biztonsági kameráit felhőbe?

A felvételek tárolása mindig központi kérdés biztonsági kamera rendszerek esetén.

Védelem a meghibásodás ellen

Sajnos a helyi tároló eszközök gyakran meghibásodnak. Ahogy öregszik egy tár, úgy nő a hiba esélye. Áramszünetek, extrém időjárás, rázkódás és por mind további kockázatot jelentenek.

Védelem a rosszindulatú tevékenység ellen

Természetesen biztonsági rendszerek esetében mindig számolni kell a rosszindulatú beavatkozásokra. A tár tönkretétele, eltulajdonítása valós veszély.

Elérés bárhol bármikor

Helyi mentések elérése távolról nem mindig egyszerű. A helyi hálózatok gyakran kevésbé megbízhatóak. Felhő tárhelyek kiszolgálására professzionális hálózati és szerver megoldások állnak rendelkezésre a folyamatos elérés biztosítására.

IP kamera felhőbe mentése

A modern IP kamera rendszerek használata számos előnnyel jár. Többek között a felvételek felhőbe történő rögzítése is viszonylag egyszerűen megoldható.

Meglévő kamera felhőbe mentése esetén sem kell semmilyen új eszközbe beruháznunk. Elég, ha a kamera támogatja az úgynevezett RTSP, azaz Real Time Streaming Protocol-t, amely a valós idejű videó stream átvitelét szolgálja.

Régi kamera rendszer felhőbe mentése

Régi kamerák esetén sem kell kétségbe esnünk. Analóg vagy AHD kamera rendszereket is használhatunk cloud kamera szolgáltatásokhoz. Az analóg kamerák központi egysége, azaz a DVR, legtöbbször csatlakoztatható az internethez. Ezek az eszközök teszik lehetővé a távoli, például mobilos P2P távoli elérést is.

Meglévő analóg kamera a felhőben

Amennyiben kamera rendszerünk központi egysége támogatja az RTSP protokollt az egyes kamerák videó jele gond nélkül elérhető a DVR-on keresztül. Előfordul, hogy az RTSP támogatást nem tüntetik fel az eszköz adatlapon. Ez esetben keresse fel az eszköz telepítőjét, kereskedőjét vagy minket.

Kapcsolat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük