Kategóriák
Egyéb kategória

Olcsó kamera telepítésnek nem mindig híg a leve

Ha olcsón szeretnénk kamerát, bizony kompromisszumokat kell kötnünk. De rajtunk áll, hogy miből engedünk és miből nem. Ha az olcsó kamera telepítést választjuk, az eszközök minőségéből nem érdemes alább adni. De nem kell megijedni, ha okosan válogatjuk össze az eszközöket és egy kicsit bepiszkoljuk a kezünket akár 30-50%-ot is spórolhatunk.

Idő, költségek és minőség

Ez a jól ismert hármas határoz meg minden beruházást. Mindenki mindent gyorsan szeretne, olcsón és jó minőségben. Sajnos azonban ez a legtöbbször nem lehetséges, így választanunk kell. Az Őrszemnél úgy tartjuk, hogy csakis minőségi munkával jutunk előre. A cikk témája pedig az olcsó kamera telepítés, így adja magát, hogy erre bizony egy kis időt kell áldoznunk.

Ha nem szeretnél bíbelődni, nálunk találsz megoldást a tervezéstől a kivitelezésig, de ez a cikk most nem neked szól. Keress minket bizalommal.

Ajánlatot kérek

Ha tudod mi az a WiFi, nem ijedsz meg egy kis csavarozástól és a létrára mászástól akkor olvass tovább.

Az olcsó kamera sokszor drágább

Már többször említettük, hogy a minőségből nem szabad engedni. Sajnos az a tapasztalat, hogy legtöbbször a feltűnően olcsó kamerák igen silányak, hiányosak gyakran nem is működnek. Kamera vásárlásnál mindig érdemes utánanézni a márkának, hogy:

 • Valódi gyártó áll-e mögötte, nem különböző kínai alkatrészekből összeszerelt és brandingelt / matricázott termék. Van-e a gyártónak hivatalos honlapja, információkkal a gyártó vállalatról, országáról.
 • Magyarországi és európai központtal rendelkezik, megfelel a magyar és európai előírásoknak
 • Magyarországi és vagy európai szervizhálózat és technikai segítségnyújtás

A kisebb összeszereléssel foglalkozó cégeknek több éves lemaradásuk van a valódi gyártók innovációjához képest. Úgy tudnak olcsók lenni, hogy silányabb vagy elavult technológiákat építenek be eszközeikbe. Egy kamera rendszer akár 5-10 évig is szolgálhat. Ne válasszon olyan eszközt, amely már a telepítés napján elavult és akár 1-2 éven belül cserélni kell.

Gyártói információ nélküli olcsó kamera rendszer
Gyártói információ nélküli olcsó kamera rendszer

Mikor érdemes költséghatékony kamera telepítést választani?

 • Ha kicsi egyszerű rendszert akarunk építeni
 • Ha már van stabil WiFi hálózat a helyszínen
 • Ha van egy kis technikai érzékünk
 • Ha van időnk utánajárni a témának

A kutakodásban és a telepítés leegyszerűsítésében segítünk mi azzal, hogy összegyűjtöttünk egy csomó hasznos cikket egy kamerás blogban. Mint például:

Hogyan spórolhatunk a kamera rendszeren?

Jöjjön végül a lényeg. Mik is azok a kompromisszumok, amelyeket megkötve valóban sokat spórolhatunk.

 • Kerüljük el a vezetékezést és használjuk a meglévő WiFi hálózatot
 • Hagyjuk ki a DVR/NVR-t azaz a központi egységet és a merevlemezt a rendszerből
 • Használjuk az Őrszem csináld magad csomagját hogy időt spóroljunk és elkerüljük a rengeteg frusztrációt

Kerüljük el a vezetékezést és használjuk a meglévő WiFi hálózatot

Ubiquity WiFi AP
WiFi Access Point

Kis rendszerek esetében sokszor elég egyetlen WiFi állomás a terület lefedéséhez. A megfelelő jelátvitel kulcskérdés ezért a témával külön bejegyzésben is foglalkozunk. Minden fontos infót megtudhatsz a WiFi kamera telepítés cikkünkből.

Hagyjuk ki a DVR/NVR-t a rendszerből

A központi egység és a merevlemez elhagyásával akár 50-60.000 Ft-ot is spórolhatunk. A kamerák ugyanúgy elérhetőek lesznek távolról, de sajnos nem lesz helyi rögzítésünk és elveszítjük a DVR adta funkciókat is. A felvételek rögzítésére azonban van 2 másik lehetőség is.

A legtöbb IP kamerában lehet MicroSD kártyákat helyezni, így a kamera képes 1-2 napnyi anyagot rögzíteni. Sajnos azonban ez a megoldás nem mindig elég megbízható és a kapacitása is limitált. Ráadásul a kamera „elvesztésével” a felvételeknek is búcsút mondhatunk.

Itt jön képbe a felhőbe történő mentés. Felhő kamera szolgáltatásunkkal ezek a gondok megoldódnak és a legfontosabb funkciók újra elérhetőek lesznek.

Csináld magad

Kamera telepítés házilag is megoldható. A komplex biztonsági rendszerek telepítését bízzuk szakemberekre. Azonban gyakran elégnek bizonyulhat egy vezeték nélküli egyszerű megoldás is amelyhez az Őrszem most minden támogatást megad.

Megtérülés

1 db jónak mondható 4 Megapixeles kamera esetén egy IP rendszer telepítési költsége szakember által 120.000-150.000 Forint között mozoghat a telepítő árszabása és az eszközök függvényében.

Ugyanez a felhő kamera csomagunkban 29.500 Ft egyszeri + 1700 Ft havi díj. Ami azt jelenti, hogy 120.000 – 29.500 = 90.500 Ft-ot költhetünk el havi díjra, ami több mint 53 hónapra elegendő.

Alacsonyabb, beszállási költség mellett élvezhetjük a felhő szolgáltatások minden előnyét mint például a

 • felhő tárhely és elérés
 • biztonsági mentés egy védett helyen
 • kevesebb karbantartandó eszköz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük