Kategóriák
Útmutató

WiFi kamera telepítés tippek, trükkök

A WiFi kamera telepítés házilag is megoldható. Néhány pofon egyszerű tippet és trükköt szeretnénk megosztani ebben a cikkben, amire odafigyelve biztosan a lehető legstabilabb rendszert tudjuk felépíteni.

Vezeték nélküli kamera működése

WiFi kamerák, ahogy a nevük is mutatja vezeték néklüli kommunikációra lettek kitalálva. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs szükségük áramra. Legtöbb esetben egy konnektorba dugató tápegységen és az ahhoz tartozó vezetéken kapnak áramot. A wifis kamera működéséhez a kamerát csatlakoztatni kell az otthoni vagy munkahelyi WiFi hálózatra. Ehhez szükség van a WiFi SSID-jére, azaz nevére és jelszavára. A csatlakozást álltalában a kamerához tartozó mobil applikációval lehet a legegyszerűbben elvégezni.

Mi az az SSID?

SSID és jelszó a router alján

Az SSID a WiFi hálózat azonosítója vagy neve. Ezt a nevet látjuk kiírva a telefonokon vagy laptopokon amikor WiFi hálózat után kutatunk. Legtöbbször a WiFi router alján fel van tüntetve a jelszóval együtt.

Csatlakoztatás menete

A kamera hálózatra csatlakoztatása gyártóknál más és más. Legtöbbször egy felhasználóbarát varázsló vezeti végig a folyamatot, így nincs ok az aggodalomra. Letöltjük a kamerához tartozó mobil appot és követjük a a varázsló utasításait.

Hova tegyem a WiFi kamerát?

Vezeték nélküli kamerák esetén különösen fontos odafigyelni hova kerül a kamera, ugyanis nagyon fontos, hogy a kamera és a WiFi router között a jel elég erős legyen.

Jelerősség

A jelerősséget befolyásolja minden tárgy ami az útjába kerül. Nyílt terepen egy átlagos a WiFi router akár 50 méter távolságból is használható, de egy épületben az útjába kerülő falak, ajtók emberek drasztokusan csökkenthetik a távolságot. A WiFi jelet számos más tényező is befolyásolja például az időjárás vagy a vevő eszköz (antenna) minősége.

WiFi jelerősség mérésére számos Androidos és Iphone alkalmazás létezik. WiFi elemző alkalmazások listáját itt megtekintheti. A jelerősséget mértékegysége a dBm. A jelerősség álltalában egy 0 dBm és -100 dBm közötti érték, ahol a 0-hoz közelebbi érték számít a jobbnak. -30 dBm és -60 dBm között a jelerősség jónak mondható.

Jelerősség javítása

Ha a kívánt helyen a jel elég erős, nincs problémánk, a kamerát felcsavarozhatjuk és készen vagyunk ha nem, több dolgot is tehetünk.

Nemcsak a kamerát, de a routert is mozgathatjuk, ha van rá lehetőség vigyük a routert egy közelebbi szobába figyelve, hogy más eszközök kapcsolatát el ne rontsuk.

A WiFI hálózatunkat bővíteni is lehet különböző jelerősítőkkel, átjátszókkal vagy Access Pointokkal. Ezzel a témával terjedelme miatt külön cikkben foglalkozunk majd.

WiFi kamera telepítés lépései

  1. Helyezzük a kamerát áram alá a WiFi router mellett
  2. Csatlakoztassuk a kamerát a gyártó leírása szerint a WiFi hálózatra
  3. Keressük meg a kamera végleges helyét, mérjük meg a WiFi jel erősségét és biztosítsuk az áramellátást
  4. (Opcionális) bővítsük a WiFi hálózatunkat ha szükséges
  5. Szereljük fel a kamrát és helyezzük újra áram alá
WiFi kamera beüzemelése 3 percben

WiFi kamera telepítés profiktól

Amennyiben szeretné a telepítést profikra bízni vagy szeretne vezeték nélküli kamerájához felhő szolgáltatás vagy csomagot kérni keressen minket bizalommal.

ÉRDEKEL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük